SAMMІT-AGRO YUKREJN, LTD

Адреса:м. Київ, вул. Горького, 172
Телефон: +38 (044) 4943704 , +38 (050) 4436633
Факс: +38 (044) 4943705


МІЛДІКАТ-новий елемент системи захисту виноградників!


Основною метою системи захисту всіх сільськогосподарських культур є проведення таких заходів, які б дали можливість отримати гарний врожай та максимальний економічний ефект. Проте, в побудові системи захисту виноградників потрібно враховувати багато особливих умов, характерних саме для винограду. Зокрема, важливим питанням є боротьба із однією із найбільш небезпечних хвороб винограду – мілдью, оскільки це захворювання може повністю знищити врожай. Щоб обрати вірне рішення ми повинні відповісти на питання: «а яким же повинен бути ідеальний препарат?».


В першу чергу, фунгіцид повинен мати високу біологічну ефективність при застосуванні протягом всього періоду вегетації та мати низький ризик виникнення резистентності (адже мова йде про захист багаторічних насаджень). Препарат повинен бути «екологічним» - не знищувати корисну ентомофауну (що допомагає нам боротися із шкідниками), не мати негативного впливу на людей, тварин та птахів. Враховуючи те, що виноград споживається в свіжому вигляді та йде на виробництво вина та соків, такий фунгіцид не повинен лишати токсичних залишків в готовій продукції та не повинен впливати на ферментацію вина. І звичайно, ідеальний фунгіцид, враховуючи всі вище названі фактори, повинен мати помірні затрати на 1 га.

На сьогоднішній день ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» пропонує для виноградарів саме такий препарат – новий унікальний фунгіцид для захисту столового та технічного винограду  - МІЛДІКАТ® 25 КС.

ПЕРЕВАГИ ПРЕПАРАТУ:
• унікальна препаративна форма, що забезпечує одночасно три способи дії: контактний + трансламінарний + системний;
• антиспорулянтний ефект;
• відмінний захист листя та нового приросту;
• потужна дія на інфекцію грона;
• добре взаємодіє із восковою поверхнею листа, має підвищену стійкість до змивання (дощ, що пройшов через 1 годину після застосування, не впливає на ефективність);
• безпечний для корисної ентомофауни, бджіл та джмелів;
• підвищує вміст цукру та не впливає на ферментацію вина;
• не спричиняє перехресної резистентності із жодним із відомих фунгіцидів

МІЛДІКАТ® 25 КС володіє новим механізмом дії, що полягає у блокуванні утворення енергії в клітинах гриба. Препарат впливає на гриб на всіх етапах його розвитку: блокує вихід та проростання спор, діє на зооспори та зупиняє ріст міцелію. Також, МІЛДІКАТ® 25 КС відноситься до нової хімічної групи Cyanomidazole та має унікальний механізм дії, який відрізняється від всіх інших присутніх на сьогоднішній день на ринку фунгіцидів, в тому числі і з групи стробілуринів. Згідно даних FRAC (Комітет по вивченню резистентності фунгіцидів), сyazofamid входить в нову окрему групу, C4 (фунгіциди об’єднані в групи за механізмом дії на патоген).

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ
МІЛДІКАТ® 25 КС має новітню формуляцію, що забезпечує одночасно три способи дії: контактний + трансламінарний + системний. Одним із компонентів препаративної форми є фосфорна кислота, завдяки якій проявляється яскраво виражений «зелений ефект», це дозволяє рослині подовжити вегетаційний період, покращити накопичення цукрів та посилити стійкість до хвороб. Однією із особливостей препарату є його покращена стійкість до змивання та можливість перерозподілення на поверхні листа.

Найкращі результати від застосування препарату МІЛДІКАТ® 25 КС досягаються при його блочному застосуванні (2 рази підряд з інтервалом 10-14 днів), в період розвитку винограду ВВСН 60 – 75, що забезпечує потужний захист суцвіття та молодого грона, а також в період ВВСН 77 – 83 для захисту грона та листового апарату в другій половині вегетації, досягнення «зеленого ефекту» і, як наслідок, продовження періоду вегетації та накопичення цукрів. Для запобігання виникнення резистентності, блочне внесення МІЛДІКАТ® 25 КС слід чергувати із препаратами із інших хімічних груп.

На сьогоднішній день, МІЛДІКАТ® 25 КС– єдиний фунгіцид для захисту винограду, норма застосування якого залежить від фази розвитку винограду, що дає можливість, в залежності від умов, вибрати оптимальний час для застосування та заощадити кошти. Найкращим часом для застосування є захист суцвіття та молодого грона із нормою застосування: 2,5 – 3,0 л/га.
 

Більш детальну інформацію Ви можете отримати у фахівців компанії ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн»:  Сергій Ходос (050) 310-09-61; Костянтин Лагутенко (050) 383-56-72